خانه ی ریاضی مرودشت

دانشجوی ریاضی محض دانشگاه شاهد تهران

خانه ی ریاضی مرودشت

دانشجوی ریاضی محض دانشگاه شاهد تهران

تاریخچه ی هندسه:

تاریخچه ی هندسه:

واژه انگلیسی Geometry ( هندسه ) از زبان یونانی ریشه گرفته است. این کلمه از دو کلمه «جئو»ٍ به معنای زمین و «متری» به معنای اندازه گیری تشکیل شده است.بنابراین هندسه اندازه گیری زمین است. مصریان اولیه نخستین کسانی بودند که اصول هندسه را کشف کردند. هر سال رودخانة نیل طغیان نموده و نواحی اطراف رودخانه راسیل فرا می‌گرفت.
این عمل تمام علایم مرزی میان تقسیمات مختلف را از بین می‌برد و لازم می‌شد دوباره هر کس زمین خود را اندازه‌گیری و مرزبندی نماید. آنها روشی از علامت‌گذاری زمین‌ها با کمک پایه‌ها و طناب‌ها اختراع کردند. آنها پایه‌‌ای را در نقطه‌ای مناسب در زمین فرو می‌کردند، پایه دیگری در جایی دیگر نصب می‌شد و دو پایه توسط طنابی که مرز را مشخص می‌ساخت به یکدیگر متصل می‌‌شدند.با دو پایه دیگر زمین محصور شده ، محلی برای کشت یا ساختمان سازی‌ می‌گشت.
با برآمدن یونانیان اطلاعات ریاضی قدم به مرحله ای علمی گذاشت.در آغاز تمام اصول هندسی ابتدایی بود. اما در سال 600 قبل از میلاد مسیح ، یک آموزگار یونانی به نام تالس، اصول هندسی را از لحاظ علمی ثابت کرد.
تالسدلایل ثبوت برخی از فرضیه‌ها را کشف کرد و آغازگر هندسة تشریحی بود. اما دانشمندی به نام اقلیدس که در اسکندریه زندگی‌ می‌کرد ، هندسه را به صورت یک علم بیان نمود.
وی حدود سال 300 قبل از میلاد مسیح ، تمام نتایج هندسی را که تا به حال شناخته بود ، گرد آورد و آنها را به طور منظم ، در یک مجموعة 13 جلدی قرار داد. این کتابها که اصول هندسه نام داشتند ، به مدت 2 هزار سال در سراسر دنیا برای مطالعه هندسه به کار می رفتند.
براساس این قوانین ، هندسه اقلیدسی تکامل یافت. هر چه زمان می گذشت ، شاخه های دیگری از هندسه توسط ریاضیدانان مختلف ، توسعه می یافت.
امروزه در بررسی علم هندسه انواع مختلف این علم را نظیر هندسة تحلیلی و مثلثات، هندسه غیر اقلیدسی و هندسه فضایی مطالعه می کنیم.
خدمت بزرگی که یونانیان در پیشرفت ریاضیات انجام دادند این بود که آنان احکام ریاضی را به جای تجربه بر استدلال منطقی استوار کردند.قبل از اقلیدس، فیثاغورث( 572-500 ق.م ) و زنون ( 490 ق.م. ) نیز به پیشرفت علم ریاضی خدمت بسیار کرده بودند.
در قرن دوم قبل از میلاد ریاضیدانی به نام هیپارک، مثلثات را اختراع کرد. وی نخستین کسی بود که تقسیم بندی معمولی بابلی ها را برای پیرامون دایره پذیرفت.به این معنی که دایره را به 360 درجه و درجه را به 60 دقیقه و دقیقه را به 60 قسمت برابر تقسیم نمود و جدولی براساس شعاع دایره به دست آورد که وترهای بعضی قوس‌ها را به دست می داد و این قدیمی ترین جدول مثلثاتی است که تاکنون شناخته شده است.
بعد از آن دانشمندان هندی موجب پیشرفت علم ریاضی شدند. در قرن پنجم میلادی آپاستامبا، در قرن ششم ، آریاب هاتا ، در قرن هفتم ،براهماگوپتا و در قرن نهم ،بهاسکارا در پیشرفت علم ریاضی بسیار مؤثر بودند

نابغه ی بزرگ ریاضی

«رونالد فیشر» پایه گذار آمار

تقریبا هر روز در روزنامه ها و مجلات می خوانیم و یا در کتابهای علمی جملاتی را مشاهده می کنیم. مانند این که سیگار کشیدن موجب سرطان ریه می شود، ورزش کردن در جلوگیری از بیماریهای قلبی موثر است و غیره. دلیل درستی این اظهار نظرها چیست؟ شواهد آماری. برای تولید یک دارو شرکت داروسازی باید داروی خود را روی گروهی از بیماران آزمایش کند و در صورتی که نتایج ازمایشها نشان دهد مزایای دارو از نظر آماری معنی دار است اجازه عرضه آن را می دهند. اگر ذهن درخشان رونالد آیلمر فیشر...

ادامه مطلب ...

منابع و ضرایب کارشناشی ارشد رشته ی ریاضی

این مطلب رو برای اونایی گذاشتم که از همین حالا میخواهند برای کارشناسی ارشد خودشون رو آماده کنند

ادامه مطلب ...

گرایشهای تحصیلات تکمیلی ریاضی در یک نگاه

 گرایش های تحصیلات تکمیلی ریاضی کاربردی عبارت اند از:

ادامه مطلب ...

چرا باید ریاضیات بخوانیم؟


چرا باید ریاضیات بخوانیم؟راجر بیکن فیلسوف انگلیسی در سال 1267 میلادی پاسخ این سوال را چنین داده است:

ادامه مطلب ...

دروس دوره کارشناسی ریاضی

فهرست دروس دوره ی کارشناسی ریاضی وتعداد واحد ها رو توی ادامه مطلب گذاشتم امیدوارم که مفید واقع بشه.

ادامه مطلب ...

مقاله ریاضی

سال ها پیش در یکی از کلاس های ریاضیات مدارس آلمان، آموزگار برای اینکه مدتی بچه ها را سرگرم کند...

ادامه مطلب ...

ریاضی کاربردی

ریاضی کاربردی،محض و آنالیز ریاضی

«ریاضیات علم نظم است و موضوع آن یافتن، توصیف و درک نظمی است که در وضعیت‌های ظاهرا پیچیده‌ نهفته است و ابزارهای اصولی این علم ، مفاهیمی هستند که ما را قادر می‌سازند تا این نظم را توصیف کنیم»

ادامه مطلب...

ادامه مطلب ...

مختصری بر سه دوره کارشناسی-کارشناسی ارشد و دکتری ریاضی

۱-کارشناسی

۲-کارشناسی اشد

۳-دکتری

توضیح در ادامه مطلب

ادامه مطلب ...

هم پیمانی

هم پیمانی

اول از همه سلام ،سلام خدمت همه ی عزیزانی که منت نهادند ووقت گرانبهاشونو گذاشتند ویه سری به وبلاگ ما زدند به خصوص بچه های ریاضی ،می خواستم قبل از این که فعالیتمون رو کنار هم آغاز کنیم یه گپ خودمونی با هم داشته باشیم ودرد دلامون رو به هم بگیموبه همدیگه قول بدیم که با هم متحد باشیم تا بتونیم تعامل خوب و سازنده ای رو کنار هم داشته باشیم ،همانطور که میدانید تا حالا یه ترم بیشتر نگذشته و هنوز دیر نشده ما میتونیم با هم فعالیت هایی رو آغازکنیم که سرانجام خوشی برای ما داشته باشه واصلاًهدف ما از راه انداختن انجمن ریاضی همینه و از شما میخواهم که نسبت به مسایل و مشکلات بی تفاوت نباشید چون این ما هستیم که پایه ریز خیلی از فعالیت ها  که بعداً می تونه ادامه پیدا کنه می باشیم وبه خاطر همینم هست که میگم با مشکلات باید جنگید و اونا رو حل کرد چون اگه ما بخواهیم هر فعالیتی رو آغاز کنیم به خاطر اول راه بودن حتماً موانعی داریم که باید اونا رو کنار بزنیم واینجا می خواهم به هم قول بدیم تا اگه میانه ی راه خسته شدیم جا نزنیم و همدیگه رو یاری کنیم،به امید اینکه شروع این فعالیت سرانجام خوشی داشته باشد.

انشا الله در روز های آ ینده معرفی مختصری از رشته ریاضی اراﺌه میدهم وبعد درمورد دروس این رشته اطلاعاتی رو توی وبلاگ می گذارم تا بچه ها استفاده کنند ودر مورد مسایل آینده هم بعداًبراتون می نویسم که چکار می خواهیم بکنیم .

در مورد فعالیتمون با هم باید بگم که هر کی مطلب خوبی در مورد ریاضی داره ومی خواهد همکاری کنه میتونه اونو به ایمیل من به آدرس www.salmanshab@yahoo.com ارسال کنه .

از شما میخواهم که در مورد مطالبی که توی وبلاگ نوشته می شه نظرتون رو بنویسید تا اگر مشکلی بود حل بشه.

ودر آخر از شما به خاطر سر زدن به انجمن ریاضی تشکرمی کنم.(شعبانیان)